syyskuuta 24, 2012

Brita-Kakku

Leivoin mun vanhemmille sekä Klle perjantaiksi Brita-Kakun. Mun on pitänyt jakaa tää ohje muutenkin jo aikoja sitten ystävälleni joten nyt oli aikakin jo laittaa blogin puolelle. Tehkää ihmeessä, nam : --)

Pohja
125g voita
1dl sokeria 
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1dl maitoa 
1 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

 Päälle
2 valkuaista
1 1/2dl sokeria 


Täyte
1tlk (250g) rahkaa
2rkl sokeria 
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa 
persikoita




1. Vaahdota sokeri ja rasva kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista, säästä molemmat!!! Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Puolita taikina. Levitä taikinasta puolet (öljytylle) leivinpaperille ohueksi ympyräksi. (Oon käyttänyt apuna kakkuvuokaa halkaisija n. 24cm? piirtänyt leivinpaperille sen muodon ja laittanut tietty toiselle puolelle leivinpaperia sitten taas taikina, melkein koko sen ympyrän sisälle.) HUOM! Leviää reilusti uunissa. 

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä kuohkean ilmava marenkiseos pohjan päälle. Tälläkin kertaa vain sen verran että pohja ns. peittyy. Ei kaikkia. Paista 175asteessa n. 20min.
Tee samanlainen pohja toisen kerran. Taikinan toisella puolikkaalla. Tarvitaan siis kaksi alla olevaa pohjaa. Anna jäähtyä kummankin.


3. Vatkaa täytteen kerma ja lisää rahka. Paloittele persikat pieniksi paloiksi. 
4. Jos pohjaa ei saa irti hyvin lastalla leivinpaperista, kannattaa leikata se kahteen tai neljään osaan ja osa kerrallaan laittaa tarjoiluastiaan. Levitä pohjan 1 päälle rahkaseos plus persikat ja nosta toinen pohja siihen päälle. 
Päälle voi pölläyttää tomusokeria taikka laittaa muutaman persikan palasen, toimii! : --))



Jos ohje oli liian monimutkainen tai sekava, saa tottakai kysyä!
ps. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti