heinäkuuta 12, 2012

Jaksaa, jaksaa!

Selailin tässä vanhoja Cosmopolitan lehtiä. Löysin jutun joka kiinnitti huomioni aikalailla, kun tykkään kuitenkin urheilla (enimmäkseen lenkkeily on mun mieleen).

''Hikeä, iloa ja energiaa! Kuumimmat lajit & parhaat treeni- ja ravintovinkit.''

Elikkäs kesäkuun numerossa (-12) oli juttu kuinka jaksat urheilla sekä motivoit itsesi paremmin liikkelle.


1. Aseta realistinen tavoite.
Jos et ole aiemmin juuri urheillut, päätös treenata joka päivä tunnin verran voi olla liian kova pala. Kohtuuttomalta tuntuvat tavoitteet nujertavat innon, joten ota aluksi maltillisempi tähtäin.


2. Pidä päiväkirjaa
Merkitse muistiin liikuntasuorituksesi. Motivaatio kasvaa sitä mukaa, kun lista pitenee. Sinä jaksat ja pystyt!

3. Nipistä aikaa. 
Aikapula ja väsymys ovat yleisimmät syyt aloittaa liikuntaharrastus ''heti huomenna''. Päätä että teet kaikkesi liikkuaksesi 2-3 kertaa viikossa ja raivaa tilaa arkeen. Kiiresinkin ehtii treenata, vaikka kotona jumppa dvd:n avulla.


4. Unohda vaaka. 
Hyvin istuvat vaatteet kertovat kropastasi paljon enemmän kuin lukema.



5. Palkitse itsesi. 
Kun takana on hyvin tsempattu liikuntaviikko, suo itsellesi palkinto. Ja muista: uusi hame, huulikiilto tai kimppu ruusuja on parempi kiitos hyvästä työstä kuin suklaakakku tai säkillinen karkkia.


6. Hymyile!
Iloitse siitä, että olet terve ja voit liikkua. Liikunnan antama hyvä olo koukuttaa ja on paras mahdollinen motivaattori. 



Oon kyllä muutamien kohtien kanssa aivan samaa mieltä. Varsinkin tuo kohta neljä!!! Ehdottomasti : ---) sekä pidä päiväkirjaa. Siihen on hyvä sivusto myös tuo HeiaHeia, suosittelen! En vain itse koskaan muista sinne kirjata.... : ---D haha. ! Mutta jos vauhtiin pääsee niin kuka estää.


ps. 

5 kommenttia:

  1. Kun se oliskin noin helppoo! Mulla on aina ollu motivaation kanssa ongelmia, mutta näitä vinkkejä vois koittaa jos ne oikeasti toimis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Suosittelen oikeesti kirjaamaan ylös kaikki liikkumiset : -- ) Kyllä se siitä lähtee!

      Poista
  2. Heiheia on paras, ei mee kauan aikaa treenien kirjaamises ylös (verrattuna kynä,paperi/vihko menetelmään)!! Pystyy vertailee liikkumisiaa pidempienki ajanjaksojen välillä- ja sit just must hyvä asettaa itsellee siel itselleenki tavoitteita! :) nyt nanna tsemppaat- se on yhtä nopea ku s-posti/facekäynti päivässä ;)
    Pystytää kannustaa toisiammme hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joono mutta mulla on se ku en jaksa aina avata konetta! : --D mutta jos alkais hiema tsemppaa nyt !

      Poista
  3. NIIN just ! B) ja sit ku siel pystyy merkkaa sairaspävätki ylös, ni siit näkee helpost ja nopeest millo ollu viimeks kipee esim jne!
    Sit just helpost kans näkee mite paljo liikkunu eri viikkoje aikana, ja helpost unohtaa millo eism viimeks oli jossai tietys jumpas ( = hyvä paikka vaihtaa kokemuksia ; >

    VastaaPoista